Skip to Content

Driehoek vzw

De buurtdienst werkt aan een fijne buurt!
 
We hebben een groendienst, een klusjesdienst en een poetsdienst. We werken voor de gemeente en non-profit organisaties.
 
We onderhouden buurten zoals de Meulenberg en Centrum-Zuid, maar ook de speelpleintjes van gemeente en scholen.
 
Voor het OCMW helpen we mensen die het financieel moeilijk hebben, bijvoorbeeld met een verhuis.
 
In 2010 werkte de buurtdienst in het bijzonder rond de wijk Meulenberg. Met de hulp van het Impulsfonds voor migrantenbeleid werd het project "Meulenberg 2010" opgestart waar er in samenwerking met plaatselijke organisaties en verenigingen werd gezocht naar tien (bijkomende) tewerkstellingen voor jongeren op de Meulenberg. In dit kader werden in 2010 door vzw Driehoek 3 info-events georganiseerd rond tewerkstelling van jongeren op de Meulenberg !!  
 
Klik hier voor de resulaten van het tewerkstellingsproject einde 2010 ...
 
De buurtdienst wil zich hier ten dienste stellen van zowel autochtone als allochtone verenigingen, zowel van de parochie als de moskee. We verwachten dat in 2012 het wijkproject Meulenberg zal worden goedgekeurd als nieuw project in de Lokale DienstenEconomie, zodat een viertal jobs kunnen worden gecontinueerd in dit kader.
 
Een eerste kleurrijk en creatief tewerkstellingsproject werd met een heuse persconferentie op 23 april 2010 gelanceerd en wordt in 2011 als een zelfstandig project onder de naam DE BUURTSOFA verdergezet...
Voor meer info: www.buurtsofa.be
 
Een laatse project werd opgestart in 2011 onder de naam BUURTCATERING. In dit kader werd in samenspraak met de gmeente en de vzw culturele centra Houthalen-Helchteren de exploitatie overgenomen van het Café Casino (vanaf 1 april 2011) en worden van daaruit verenigingen enn organisaties in het cultureel centrum voorzien van drank, broodjes of maaltijden.