Skip to Content

Info-events rond tewerkstelling van jongeren op Meulenberg

Klik hier voor de huidige cijfers jongerenwerkloosheid in Houthalen-Helchteren !! 

Met de steun van de Rondetafels Interculturaliteit organiseerde vzw Driehoek verscheidene info-events rond tewerkstelling van jongeren op de Meulenberg. 

25 juni 2010 : job hunt event voor jongeren Meulenberg

Op 25 juni is er een "job hunt event" voorzien voor de jongeren zelf. Op deze informele meeting wordt met jongeren gesproken en nagedacht over wat er nog kan gedaan worden om aan het werk te gaan. Klik hier voor de poster en de flyer...

Waarom werken? Waarom niet gewoon thuis blijven? We luisteren naar enkele ervaringen van jonge inwoners van Meulenberg die aan de slag zijn gegaan en wat zij er van vinden. Er wordt een traject voorgesteld waar ze voor kunnen inschrijven waarbij met verschillende partners intensief wordt gewerkt om de juiste persoon bij de juiste job te krijgen. 
 

26 juni 2010 : Nieuwe start parochiezaal en opening gemeentelijk wijkkantoor

Op 26 juni is er een happening rond de Parochiezaal: een nieuwe start voor de parochiezaal én de opening van een gemeentelijk wijkkantoor! Vzw Driehoek zal op deze happening kort toelichten welke tewerkstellingskansen werden gecreëerd in samenspraak met de lokale verenigingen, de vzw PIM en de gemeente. Zie hier voor de uitnodiging.

Op deze happening wordt het project rond de Parochiezaal nader toegelicht door de verscheidene betrokken partners: de parochie en de vzw PIM, de beheerder van de parochiezaal, Simon Ashworth van vzw Stebo die een project rond de parochiezaal voert, de gemeente die een gemeentelijk wijkkantoor opent in de wijk om korter bij de mensen te werken en waar de wijkambtenaar regelmatig aanwezig zal zijn, en vzw Driehoek die er een bijkantoor heeft geopend en die haar tewerkstellingsproject voorstelt rond de parochiezaal waarbij enkele jongeren op korte termijn aan de slag kunnen!

Lees hier de communicatie van de vzw PIM... en hier kan je het naambord zien dat zal onthuld worden....

Rondetafel voor werkgevers uit de buurt

Driehoek zou in de nabije toekomst een 'regionale' rondetafel voor werkgevers uit de buurt willen organiseren rond opportuniteiten en knelpunten bij tewerkstelling van allochtone jongeren. Dit event zal worden opgezet in samenwerking met VKW Limburg en worden georganiseerd als een ontbijtsessie voor werkgevers van de ondernemingsclub Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder en Beringen. 

Driehoek zal hiervoor samenwerken met vzw Stebo waarvan de directeur, Erwin De Bruyn, gevraagd werd om de sessie te modereren. Stebo vzw heeft ervaring in heel wat tewerkstelllingsprojecten en in het bijzonder met job coaching.